COOPERARE MAI – INTERPOL PENTRU ORGANIZAREA UNEI VIZITE DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII DE ANALIȘTI DIN CADRUL MAI – REPUBLICA MOLDOVA (25-27.10.2023)

6 luni în urmă 69

În perioada 25-27 octombrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne, în cooperare cu Interpol, organizează în România vizita de lucru a 10 experți analiști din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova. Activitatea se circumscrie schimbului constant de bune practici dintre cele două instituții, de această dată subiectul fiind analiza strategică.

Cooperarea cu Interpol, respectiv cu Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova constituie o prioritate strategică a Ministerului Afacerilor Interne din România, prin prisma intereselor comune în reducerea fenomenului criminogen, în special a celui cu valențe transfrontaliere.

Vizita de lucru constituie un prim pas în colaborarea dintre cele două instituții pe palierul analizei strategice, constituind premisele pentru dezvoltarea cooperării în perioada următoare.

Subiectul ales, respectiv analiza strategică, este de actualitate în actualul context internațional de securitate, caracterizat printr-un grad ridicat de instabilitate și va permite consolidarea cunoștințelor de specialitate pentru experții din cadrul celor două ministere.

Analiza strategică permite realizarea de produse informaționale de calitate destinate fundamentării deciziei la nivelul celor două instituții, în special în domeniul ordinii și siguranței publice și al prevenirii și combaterii criminalității organizate transfrontaliere.


Alte articole:

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe