Creștere cu 60 la sută a rezervărilor pentru litoralul românesc în primele 5 luni ale anului

10 luni în urmă 62

Numărul rezervărilor a crescut cu 60 la sută în primele 5 luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Bibi Touroperator.

Sezonul estival din acest an se anunță a fi unul de succes pentru hotelierii de pe litoralul românesc. Numărul rezervărilor a crescut cu 60% în primele 5 luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România.

Peste 100 de reprezentanți ai celor mai importante agenții turistice din întreaga țară s-au reunit de altfel la acest final de săptămână pe litoral, în infotripul Bibi ”Litoral Express”. Evenimentul a marcat debutul noului sezon estival și a permis analiza evoluțiilor de pe litoral. Astfel, deși numărul total al unităților de cazare a crescut ușor față de anul trecut, cu 1,6%, până la 3.007, avem mai puține locuri de cazare, în o scădere de -8,7%, până la 135.911.
Cifrele arată o creștere a numărului de unități de cazare de tip apartament, susținută în principal de evoluția din Mamaia Nord- Năvodari. În același timp, numărul unităților de cazare hoteliere a înregistrează o ușoară scădere, de aproximativ 1%, față de anul trecut, ca urmare a dificultăților traversate de industria turistică din ultimii ani. Per total, locurile de cazare de pe litoral au ajuns să reprezinte 26% din locurile totale de cazare turistică din țară, față de 40% acum 10 ani. Acest lucru ne arată că dezvoltarea de unități de cazare pe litoral a avut un ritm mai lent decât cea de la nivel național” a subliniat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.
Cele mai căutate stațiuni de pe litoral în această vară sunt Mamaia, Eforie Nord și Jupiter. Prețurile variază de la 235 lei/cam./noapte cu mic dejun inclus în luna iunie la un hotel de 3* în Mamaia și 980 lei/cam./noapte în regim all-inclusive în luna august la un hotel de 4* din Eforie Nord.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe