Eclipsă totală de soare pe 8 aprilie. Cât va dura

3 săptămâni în urmă 9

Luni, 8 aprilie, milioane de oameni din America de Nord vor asista la una dintre cele mai rare bucurii: O eclipsă totală de Soare, care va începe deasupra Oceanului Pacific de Sud, apoi va ajunge la Mazatlan, pe coasta pacifică a Mexicului şi, de acolo, îşi va continua traiectoria deasupra Mexicului, a SUA (din Texas până în Maine) şi a Canadei, pe o traiectorie diagonală. Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 va fi totală în zone din Mexic, SUA și Canada, respectiv parțială în Pacific, America de Nord, America Centrală și nordul Atlanticului, fenomenul nefiind observabil din România sau din Europa.

Fenomenul are loc atunci când luna se mișcă în fața soarelui și își blochează fața complet, determinând că cerul strălucitor se întunecă până la amurg în doar câteva secunde. Traseul umbrei Lunii se numește calea totalității, care pentru eclipsa de luni va avea o lățime de aproximativ 115 mile și va străbate 15 state din SUA în direcția nord-est, din Texas până în Maine, timp de aproximativ o oră, începând cu ora. 13:30 CT și se termină la aproximativ 15:35 ET.

Se estimează că 31,6 milioane de oameni, aproape de trei ori mai mulți decât în ​​2017, trăiesc pe calea totalității – care este mai lungă și, de asemenea, mai largă decât aproape orice altă eclipsă totală dinaintea ei, deoarece Luna este mai aproape de Pământ și aruncă o umbră mai largă. . Timpul totalității în orice locație dată este, de asemenea, mai lung. În urmă cu șapte ani, cea mai lungă durată de oriunde era de două minute și 42 de secunde. Luni, vor dura patru minute și 28 de secunde în Torreón, Mexic, în timp ce aproape fiecare loc de-a lungul căii se poate aștepta între trei și jumătate până la patru minute în totalitate.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe