Guvernator ucrainean: O zonă de 600 kilometri pătrați inundată după distrugerea Barajului Kahovka

10 luni în urmă 53

Distrugerea barajului Kahovka a dus la inundarea a peste 600 de kilometri pătraţi în regiunea Herson, în sudul Ucrainei

”Şase sute de kilometri pătraţi au fost inundaţi în regiunea Herson”, anunţă guvernatorul pe reţele de socializare. Aproximativ ”32% (din supragfaţa inundată) se află pe malul drept (controlat de ucraineni), iar 68% pe maulul stâng (controlat de ruşi)”, precizează Oleksandr Produkin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi munca salvatorilor ucraineni, într-o vizită în oraşul Herson, sinistrat de inundaţii după distrugerea Barajului Kahovka, situat în amonte, pe fluviul Nipru. ”Sarcina noatră este să protejăm vieţi şi să ajutăm oameni cât mai mult posibil. Mulţumesc salvatorilor şi voluntarilor”.

Potrivit serviciilor de urgenţă ale statului ucrainean, 1.995 de persoane au fost evacuate, printre care 103 copii. Numeroase alte persoane s-au refugiat din zonă cu mijloace proprii.

Serviciile de urgenţă au precizat că, de partea ucraineană a fluviului, “20 de localităţi şi 2.629 de case” au fost inundate. Inundaţiile au acoperit o parte din capitala regională Herson.

Moscova şi Kievul se acuză reciproc de distrugerea, marţi, a acestui baraj situat pe fluviul Nipru, distrugere care generează temeri privind o catastrofă umanitară şi ecologică.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe