Întâlnire de lucru a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu E.S. doamna Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda la București

10 luni în urmă 70

La data de 4 iulie 2023, domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda la București.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au realizat o evaluare a dialogului politic și a evoluției relațiilor bilaterale, remarcându-se deschiderea și disponibilitatea de cooperare, inclusiv prin acordarea de sprijin în ceea ce privește cetățenii români aflați pe teritoriul Finlandei.

Participanții la discuții au evidențiat provocările existente în materie de securitate, cooperarea atât la nivel bilateral, cât și în format multilateral fiind esențială în oferirea de răspunsuri eficiente și durabile.

Totodată, a fost remarcată strânsa colaborare cu agențiile europene FRONTEX, EUROPOL și EUAA.

Pe componenta bilaterală, demnitarul român a exprimat interesul față de intensificarea cooperării pentru abordarea în mod pragmatic a eventualelor probleme care ar putea interveni, inclusiv pe componenta prevenirii și combaterii traficului de persoane, precum și a cazurilor concrete, în baza cererilor de asistență polițienească internațională transmise prin canale specifice.

Ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat determinarea conducerii ministerului de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esențial pentru un schimb de informații în timp real.

E.S. doamna Marjut Akola a reconfirmat sprijinul Finlandei pentru atingerea acestor obiective și a subliniat bună cooperare existentă dintre cele două state în domeniul afacerilor interne.

Demnitarul român a mulțumit ambasadoarei Republicii Finlanda la București pentru mesajul pozitiv transmis, acesta fiind un bun exemplu de cooperare și sprijin.


Alte articole:

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe