Kievul anunță că va da în judecată trei țări vecine din cauza restricţiilor impuse la importurile de cereale ucrainene

7 luni în urmă 66

Kievul ia în considerare posibilitatea de a da în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor impuse de acestea asupra produselor agricole ucrainene.

Kievul ia în considerare posibilitatea de a da în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza interdicțiilor impuse de acestea asupra produselor agricole ucrainene, a relatat, luni, Politico, citându-l pe reprezentantul ucrainean pentru comerț, Taras Kachka.

„Am fi forțați să luăm măsuri de retorsiune asupra produselor suplimentare și am interzice importul de fructe și legume din Polonia”, a declarat oficialul.
În luna mai, Uniunea Europeană a restricționat fluxul de cereale ucrainene pentru a permite Poloniei, Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui ucrainene, permițând în același timp tranzitul acestor încărcături pentru export în altă parte.
În timp ce restricția a expirat săptămâna trecută, Varșovia, Bratislava și Budapesta și-au anunțat interdicțiile privind cerealele ucrainene și au declarat că acționează în interesul economiilor lor și că măsura a fost menită să le protejeze fermierii, după ce s-au plâns surplusul de cereale ucrainene le amenință piețele interne.
Kachka a declarat, în acest sens, că interdicțiile sunt „ridicole”.
„Cred că Ungaria face aici o declarație politică prin care dorește să blocheze comerțul cu Ucraina și, de asemenea, să ignore complet Bruxelles-ul. Și de aceea cred că aceasta este o mișcare foarte îndrăzneață împotriva noastră, a amândurora, din partea Budapestei”, a spus acesta.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe