O navă cargo americană, lovită de o rachetă trasă de rebelii houthi în largul Yemenului

3 luni în urmă 10

O navă cargo americană a fost lovită luni de o rachetă trasă de rebelii houthi în largul Yemenului, a doua zi după ce rebelii au lansat un atac asupra unui distrugător american.

O navă cargo americană a fost lovită luni de o rachetă trasă de rebelii houthi în largul Yemenului, a doua zi după ce rebelii au lansat un atac asupra unui distrugător american în sudul Mării Roşii, relatează AFP.

"În jurul orei 16:00 (13:00 GMT), militanţii houthi susţinuţi de Iran au tras o rachetă balistică şi au lovit M/V Gibraltar Eagle, o navă cargo sub pavilionul Insulelor Marshall, aparţinând Statelor Unite", a anunţat Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (Centcom).
"Nava nu a raportat răniţi (în rândul membrilor echipajului) şi nici avarii semnificative, şi îşi continuă călătoria", a adăugat el.
Potrivit Agenţiei britanice de securitate maritimă (UKMTO), nava "a fost lovită de sus de o rachetă" la sud-est de oraşul yemenit Aden.
Rebelii houthi, care controlează zone extinse din Yemen, şi-au intensificat atacurile în ultimele săptămâni împotriva navelor pe care le bănuiesc că ar avea legătură cu Israelul, perturbând traficul maritim în aceasta zonă esenţială pentru comerţul global. Houthi afirmă că acţionează în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza, unde Israelul şi gruparea islamistă Hamas se află în război din 7 octombrie.
Potrivit companiei britanice de asigurări maritime Ambrey, nava lovită în largul Adenului se îndrepta spre Canalul Suez.
Ea nu are legătură cu Israelul, a precizat Ambrey, estimând că nava a fost vizată "ca răspuns la atacurile militare americane împotriva poziţiilor houthi din Yemen".

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe