Parlamentul European condamnă atacul Hamas asupra Israelului și solicită o „pauză umanitară”

6 luni în urmă 26

Parlamentul European condamnă atacurile teroriste asupra Israelului și este profund îngrijorat de situația umanitară din Fâșia Gaza, solicitând o ”pauză umanitară”.

În rezoluţia adoptată joi cu 500 de voturi „pentru”, 21 „împotrivă” şi 24 abţineri, Eurodeputaţii condamnă cu fermitate atacurile brutale, îşi exprimă sprijinul faţă de Israel şi poporul său şi subliniază necesitatea de a „elimina organizaţia teroristă Hamas”,potrivit news.ro

De asemenea, ei solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor luați de Hamas și recunosc dreptul Israelului la autoapărare, „consacrat în dreptul internațional și limitat de acesta”. Ca atare, orice acțiune a Israelului trebuie să respecte cu strictețe dreptul internațional umanitar. Parlamentul subliniază, de asemenea, că atât atacurile Hamas, cât și răspunsul israelian riscă să intensifice un ciclu de violență în regiune.Eurodeputații solicită o „pauza umanitară” a conflictului și subliniază că atacurile asupra civililor și a infrastructurii civile, inclusiv a lucrătorilor ONU, a lucrătorilor medicali și a jurnaliștilor, reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional.

Exprimându-și profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Fâșia Gaza, Parlamentul subliniază importanța diferențierii între poporul palestinian și aspirațiile sale legitime, pe de o parte, și grupul terorist Hamas, pe de altă parte. Deputații solicită comunității internaționale să continue și să sporească asistența umanitară acordată populației civile din zonă. Aceștia solicită Egiptului și Israelului să coopereze cu comunitatea internațională pentru a stabili coridoare umanitare către Fâșia Gaza.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe