Putin, despre războiul dintre Israel și Hamas: Cred că mulți vor fi de acord cu mine

7 luni în urmă 26

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat regretul față de înrăutățirea situației din Israel, susținând că este un exemplu al eșecului politicii SUA în Orientul Mijlociu, relatează Interfax.

Președintele rus Vladimir Putin a comentat pentru prima dată războiul dintre Israel și Hamas, exprimându-și regretul față de înrăutățirea situației din Israel și susținând că este un exemplu al eșecului politicii SUA în Orientul Mijlociu, relatează Interfax.

„Și criza ucraineană continuă și, din păcate, vedem o deteriorare bruscă a situației din Orientul Mijlociu. Cred că mulți vor fi de acord cu mine că acesta este un exemplu clar al eșecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, unde au încercat să monopolizeze reglementarea, dar, din păcate, nu au fost preocupați să găsească compromisuri acceptabile pentru ambele părți, ci, dimpotrivă, și-au promovat propriile idei despre cum ar trebui făcut acest lucru și au făcut presiuni asupra ambelor părți. Presiuni pe ambele părți, când pe una, când pe cealaltă, dar de fiecare dată fără a ține cont de interesele fundamentale ale poporului palestinian. Mă refer, în primul rând, la necesitatea punerii în aplicare a deciziilor Consiliului de Securitate al ONU privind crearea unui stat palestinian suveran independent”, a spus președintele rus Vladimir Putin, potrivit B1 TV.
De asemenea, președintele rus a explicat și că părțile din conflictul palestino-israelian ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a minimiza daunele aduse civililor.
„În orice caz, indiferent de ce s-ar întâmpla acolo, știu clar că atât poziția dumneavoastră, stimate domnule prim-ministru, cât și poziția noastră este că daunele aduse populației civile trebuie reduse la minimum, reduse la zero. Mai mult, facem apel la toate părțile aflate în conflict să facă asta”, a mai declarat Vladimir Putin, conform sursei menționate anterior.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe