Rușii au atacat cu drone portul Izmail 

9 luni în urmă 63

Atac rusesc la doi pasi de granita Romaniei. Portul ucrainean Izmail de la Dunăre a fost atacat noaptea trecută cu drone Shaded. Imagini surprinse de pe malul românesc al fluviului, din Tulcea, arată explozii uriașe în miez de noapte, vizibile de la kilometri distanță.

Bombardamentul rusesc de azi-noapte, produs, potrivit canalelor de Telegram ucrainene, cu drone de fabricatie iraniana Shaheed, a vizat in special portul Ismail, situat la 80 km distanta de varsarea Dunarii in Marea Neagra prin bratul Chilia, desi a fost atacat si portul Reni, aflat la doar cativa kilometri de Galati.

Ținta principală a fost un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată opri focul. Ministerul ucrainean al Apărării a publicat câteva imagini din Izmail, cu precizarea că „un alt elevator din portul Izmail, regiunea Odesa, a fost avariat de ruși”, afectând recoltele ucrainenilor.

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis că un siloz a fost afectat de atac. Surse neoficiale au declarat, pentru Agerpres, că atacurile cu drone au lovit sediul Administraţiei Portuare din Izmail, Gara fluvială din Izmail, dar şi un depozit de combustibil.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe