VIDEO Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete

2 săptămâni în urmă 21

Iranul a atacat sâmbătă seară Israelul cu drone și rachete. Armata de la Tel Aviv a anunțat că cele mai multe au fost interceptate și că nu există consecințe grave. Doar o bază militară a suferit pagube minore.

 ”Iranul a lansat zeci de rachete sol-sol de pe teritoriul său spre Israel. Marea majoritate a rachetelor au fost interceptate în afara granițelor statului Israel de sistemele noastre de apărare aeriană,”a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei Israelului. Însă că unele au trecut de sistemul de apărare Iron Dom și și-au atins țintele. Mai mulți civili au fost răniți.

Video showing interceptions over Jerusalem. pic.twitter.com/fvkK504mAH

— doge (@IntelDoge) April 13, 2024

Atacul Teheranului vine dupa ce, pe 1 aprilie, doi dintre comandanții unei unități a Gărzii Revoluționare iraniene au fost uciși într-o explozie, la o clădire adiacentă ambasadei Iranului din Siria.

Președintele Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul său, iar forțele americane din Orientul Mijlociu au doborât o parte dintre proiectilele, care au fost lansate de Iran. „Statele Unite să stea deoparte”, a avertizat vehement Teheranul.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe