Zelenki: Victorie pentru Ucraina, o victorie pentru întreaga Europă

4 luni în urmă 14

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi ca pe o victorie pentru Ucraina şi întreaga Europă decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile de aderare cu Kievul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi ca pe o ''victorie pentru Ucraina" şi "întreaga Europă" decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile de aderare cu Kievul, în prima zi a summitului Consiliului European.

"Este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru întreaga Europă. O victorie care motivează, inspiră şi întăreşte", a postat el pe X (fostă Twitter).
Acesta a ținut apoi să mulțumească tuturor celor implicați și să felicite Republica Moldova: „Istoria este făcută de cei care nu obosesc să lupte pentru libertate”.
Victorie pentru Moldova. Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.
Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris și Maia Sandu, pe Facebook.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe