Atac de tip spoofing în care este folosit numele BNR

8 luni în urmă 49

Banca Națională a României a primit o serie de sesizări care semnalau utilizarea numerelor de telefon indicate pe pagina website a BNR de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea BNR.

Banca Națională a României a primit o serie de sesizări care semnalau utilizarea numerelor de contact telefonice indicate pe pagina website a BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea BNR,  în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele celor apelați.

"Se solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcție de răspunsurile date de cel contactat)", precizează instituția.
BNR atrage atenția că aceste apeluri nu au fost inițiate din rețeaua telefonică a BNR. Reprezentanții instituției reiterează faptul că Banca Națională a României, în calitatea sa de bancă centrală a țării, îndeplinește atribuții reglementate expres de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, și nu este abilitată să ofere populației produse sau servicii de creditare.
"Este important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai BNR și care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR și solicită date sau documente cu caracter personal sau  transferuri de bani în diferite scopuri", spun reprezentanții BNR.
Totodată, BNR a sesizat poliția în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon și a numelui BNR. 

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe